Παγκόσμια Ειρήνη μέσα από το Γέλιο!

 

Connect-Communicate-and-ShareΤο όραμα του Δρ. Κατάρια και των Επαγγελματιών της Yoga Γέλιου που ο ίδιος και οι μαθητές του εκπαιδεύουν, είναι να προάγουν την Παγκόσμια Ειρήνη μέσα από το γέλιο. Aν και κάποιοι μπορεί να βρουν αυτήν την ιδέα ανέφικτη, μια κατανόηση της επιστήμης των συναισθημάτων, και συγκεκριμένα της συναισθηματικής μεταδοτικότητας , μας δείχνει πώς κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Η εξάσκηση της yoga γέλιου προκαλεί στο σώμα μια απελευθέρωση ουσιών επικοινωνίας, άμεσα συσχετιζόμενες με αισθήματα ευτυχίας, ζεστασιάς, ανιδιοτελούς αγάπης, δημιουργίας δεσμών, ανοχής, συγχώρεσης, γενναιοδωρίας και συμπόνιας. Ας το αποκαλέσουμε το κοκτέιλ της ευτυχίας.

Η παρουσία αυτού του κοκτέιλ ορμονών και νευρο-πεπτιδίων, αποκλείει την παραγωγή των αντίθετων ουσιών που ανταποκρίνονται στο μίσος, το φόβο, τη βία, τη ζήλια, την επιθετικότητα και τα συναισθήματα που σχετίζονται με τον πόλεμο και την καταδυνάστευση.

Εξασκώντας τη yoga του γέλιου σε ομάδες, τα επίπεδα του «κοκτέιλ ευτυχίας» ανεβαίνουν μέσω του πολλαπλασιαστικού παράγοντα: όταν οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε συναντήσεις γέλιου φεύγουν αλληλεπιδρούν με άλλους ανθρώπους, οι οποίοι με τη σειρά τους επηρεάζονται σε διάφορους βαθμούς από αυτή την ισχυρή συναισθηματική κατάσταση χαράς και ευεξίας. Με τη σειρά μεταδίδουν τον ιό της χαράς και άλλους ανθρώπους με τους οποίους έρχονται σε επαφή…

Θα εμπειρευτείτε αυτή την αλυσιδωτή αντίδραση μετά την πρώτη σας συνάντηση γέλιου. Δεν θα κάνετε χαρούμενους μονάχα τους φίλους και τους συγγενείς σας, αλλά μπορεί να «ανεβάσετε» και τον οδηγό του λεωφορείου και τους υπόλοιπους επιβάτες, τους συναδέλφους σας, τους υπαλλήλους ενός μαγαζιού κ.α.. Αυτοί με τη σειρά τους θα μεταδόσουν τη χαρά σε άλλους και πάει λέγοντας!

wldpeace

 

‘When you laugh, you change, and when you change the whole World changes’.
-Dr Madan Kataria, MD, Laughter Yoga Movement Founder.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: