Το Πνεύμα του Γέλιου

Η Yoga του γέλιου ενώνει τους ανθρώπους

Το πηγαίο γέλιο ενώνει ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες, ανεξάρτητα από τη γλώσσα που μιλούν και τον τρόπο που ζούν. Η yoga του γέλιου προωθεί μια ισχυρή ένωση ανάμεσα στους ανθρώπους που γελούν μαζί, γεγονός που οδηγεί στην ανάπτυξη οικογενειακών δεσμών ανάμεσα τους, παρέχοντας κοινωνική αλληλεπίδραση και δικτύωση- βασικό συστατικό της ευτυχίας.

Ο στόχος της yoga του γέλιου είναι να συνδέει τους ανθρώπους μεταξύ τους σε επίπεδο καρδιάς, χωρίς καμία επίκριση- αυτό είναι και το πραγματικό νόημα της λέξης yoga.

Το Πνεύμα του Γέλιου (που όλοι κρύβουμε μέσα μας!)

Η yoga του γέλιου ξεπερνάει το απλό γέλιο. Ο Δρ. Κατάρια και οι μαθητές του έχουν αναπτύξει (και συνεχίζουν να αναπτύσσουν) τεχνικές που ξυπνούν την παιδική διάθεση, καθώς συνδυάζουν αερόβια άσκηση και stretching, προάγοντας έτσι τη συναισθηματική ροή και απελευθέρωση.

Η yoga του γέλιου μπορεί να βελτιώσει τη φυσική μας υγεία, να απελευθερώσει τις αρνητικές σκέψεις και τα συναισθήματα και να μας φέρνει σε επαφή με την πνευματική μας φύση. Μας βοηθά να αναπτύξουμε μια στάση συγχώρεσης, γενναιοδωρίας, συμπόνιας και βοήθειας, ενώ αναζητούμε ενεργά την ευτυχία των άλλων.

Η yoga του γέλιου συχνά πυροδοτεί ισχυρές, απρόσμενες αλλαγές, όπως:

  • Μια μετατόπιση από τη «Θέλω-Παίρνω»-εγωιστική νοητική στάση, σε μια στάση αγάπης, ενδιαφέροντος και δοτικότητας, όχι μόνο ανάμεσα στα μέλη της ομάδας γέλιου, αλλά και απέναντι στους άλλους γενικότερα.
  • Μια νέα ικανότητα να γελάμε με όλα τα πράγματα και ειδικά με εκείνα που πρωτύτερα θα μας προκαλούσαν άγχος ή θυμό, μαζί με μια νέα αίσθηση συγχώρεσης.

Καθώς αναζητούμε συνειδητά την ευτυχία είναι σημαντικό να προσφέρουμε την ευτυχία στους γύρω μας, θεμελιώδες γεγονός για να παραμείνουμε κι εμείς χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι.

Το Πνεύμα του Γέλιου προάγει τις αξίες της εκτίμησης και της συγχώρεσης, σαν δυνατά εργαλεία σύνδεσης με τους άλλους ανθρώπους και βελτίωσης της διάθεσής τους, κάνοντας  έτσι πιο ευτυχισμένους, όχι μόνο τους άλλους, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.
Αρέσει σε %d bloggers: